fbpx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0
0
0
s2smodern

1. Stel een beleid op.

Klinkt misschien wat overdreven, maar niets is zo verwarrend als dat je op LinkedIn perfect zakelijk overkomt en op Facebook helemaal los gaat. Op twitter linkse politiek bedrijft en op Instagram rechts bent.
Je mag best verschillen, maar gebruik overal dezelfde taal en verhaalvormen. Op LinkedIn mag het best zakelijk en op Facebook wat eenvoudiger. Maar zorg ervoor dat je altijd consistent blijft in wat je verkondigd en waar je voor staat.

0
0
0
s2smodern

brainy nl back up 2Veel ondernemers hebben hun back-up niet in orde. Vaak zelfs simpelweg omdat ze er geen hebben. In veel gevallen die ik ken is dat men aanneemt dat er een back-up is, maar hoe dat gecontroleerd of geregeld wordt is dan niet bekend. (Je back-up niet testen = geen back-up!)
Soms is een back-up ooit gemaakt bij aanschaf van nieuwe apparatuur, maar wordt er sindsdien niet meer naar omgekeken. Het komt zelfs voor dat het terug zetten van een bestand zoveel werk lijkt te zijn dat het bij verlies maar opnieuw gemaakt wordt.

0
0
0
s2smodern

Het AVG veilig werken moet er bij de meesten nog een beetje inkomen. Lees mijn 10 direct toepasbare tips om met een gerust AVG gevoel de dag te beginnen ;)

Zo'n lijst is natuurlijk nooit compleet, maar het is wel een goede basis.

0
0
0
s2smodern

bestaat ook voor ondernemers zonder of met weinig personeel niet alléén uit een formulier invullen die vervolgens automatisch een verklaring opstelt. Waar de AVG vooral voor moet gaan zorgen is jou bewust maken van jouw verzameling persoonsgegevens die je van je klanten en andere relaties bewaart.

  • Ga je daar veilig mee om?
  • Bewaar je niet van-alles-en-nog-wat dat eigenlijk niet ter zake doet?
  • Weten je klanten welke informatie jij vastlegt?

Dat soort dingen dus.

0
0
0
s2smodern

brainy.nl het nieuwe werken 10.0, samenwerken aan een nieuwe manier van werken, samen de puzzel leggenEen oplossing voor de tekorten op de arbeidsmarkt én het flexibel zijn voor als je werk wordt overgenomen door een robot én plezier in je opleiding en werk hebben en houden. Dit kun je op zijn minst een behoorlijke uitdaging noemen. Het probleem zit 'm al in de vraag die we aan jonge kinderen stellen:
"Wat wil jij later worden?" Als een kind dan zegt "bakker en piloot" is de reactie toch meestal "nee, je moet kiezen".  Waarom?
Waarom kun je geen part time timmerman én part time advocaat zijn? Of piloot én bakker tegelijk.
Ik denk zelfs dat de kwaliteit van al het werk omhoog gaat. Vaak als je even iets anders gaat doen kom je op de beste ideeën voor de vraagstukken van je werk.

0
0
0
s2smodern

brainy nl datalekken 1Ongemerkt verzamel je ook als kleine ondernemer veel gegevens over je klanten. En dat is op zich goed. In die data zit je kennis, je netwerk en je omzet. Maar hoe ga je met die gegevens om? Daar waren al afspraken over, maar vanaf mei 2018 wordt het nog belangrijker dat je zelf precies op de hoogte bent van welke persoonlijke informatie je van jouw klanten in huis hebt en hoe je daar mee omgaat. 

Vanaf mei 2018 is het namelijk zo ver, dan wordt de nieuwe wetgeving omtrent gegevensbescherming van kracht.

0
0
0
s2smodern

Jouw smartphone is jouw kloon.

1 telefoon brainy nl gekraaktBeveiligingsexperts waarschuwen er continue voor: "pas op met wat je op je smartphone installeert". Het stelen van jouw telefoon is niet meer zo (financieel) aantrekkelijk als het kapen ervan. Het nieuwe goud zijn jouw gegevens, oftewel jouw data. Aangezien we steeds meer zijn gaan doen op onze smartphones is er ook steeds meer data op te vinden en dus voor hackers interessant om het te bemachtigen. Met een gemiddelde smartphone is de eigenaar tegenwoordig 100% te klonen.

0
0
0
s2smodern

brainy nl 8 opdrachten 1Over dat we letterlijk continu verbonden zijn met het internet denken we niet eens meer na. Maar met diezelfde nonchalance loop je dagelijks behoorlijk veel gevaar. De kans dat je een mis-klik doet op een onbetrouwbare link in je e-mail is groot.
Deze tips of opdrachten zijn eenvoudig door te voeren en zouden onderdeel van je bedrijfscultuur moeten zijn. Sommige zaken liggen zo voor de hand dat je je afvraagt waarom het zo vaak toch mis gaat.
Veiligheidslekken in software en hardware blijven bestaan, daar kun je weinig tot niets tegen doen. Dat brengt de snelle ontwikkeling van nieuwe software en hardware met zich mee. De technieken worden steeds complexer, omdat wij steeds meer van een programma of product verwachten en dat brengt met zich mee dat een lek vaak pas zichtbaar wordt als iemand het misbruikt. En dat het soms flink mis kan gaan bewijst een uitbraak als WannaCry.

PRESENTEER JOUW BEDRIJF ONLINE

website e-mail sociale media marketing brainy.nl

ADVERTEREN VIA SOCIALE MEDIA

social media adverteren via Facebook en Instagram brainy nl

GEGEVENS VEILIG MET EEN BACK-UP

zo regel je een betrouwbare backup brainy nl